MegaNørd: Søren Hein Rasmussen

Disse bedrifter har jeg nørdet med tidligere:

Jeg har optrådt en del i tv og radio og har været en flittig foredragsholder.

I 20 år var jeg universitetshistoriker og underviste, skrev historiebøger og artikler. Jeg tog initiativ til danmarkshistorien.dk og til computerspillet Magtens Segl. I den forbindelse fandt meganørderne hinanden.

 

Det vidste du ikke, at du gerne ville vide om mig:

At jeg spiller The Kinks når jeg ikke spiller Bach. Helt konsekvent.

 

Dette fremtidige MegaNørd-projekt vil give mig hjertebanken og lyst til at slå flikflak:

Jeg vil gerne lave en slags digitalt fortællingsunivers. Forestil dig en plads fyldt med mennesker, du ser den oppe fra et vindue. Mylderet dernede er animeret og løber over skærmen i fem minutter, inden det starter forfra i nye mønstre. Når du klikker på en person i billedet, stivner billedet, og du får en linje. For eksempel: ”Hun er på vej ud for at danse sig ihjel”. Hvis du klikker igen, kan du læse hele historien om hende, eller du kan vende tilbage til mylderet og finde en ny skæbnehistorie. En novellesamling møder Find Holger-bøgerne, altså.