Dyst! – Quizzen om Danmark, dengang og dig

 

Danmarks nye gratis quizspil har spørgsmål om kongelige, kendisser, popkultur, krig og en særlig kategori om netop din ungdom blandt meget andet. App-spillet hedder Dyst!

 

Dyst! udkom i september 2017 til Android- og iOS-telefoner og -tablets. I spillet kan du dyste online på kløgt og strategi med venner, familie og andre danskere. Spillet blev udgivet i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag og er støttet af A.P. Møller Fonden. Spillet er ganske gratis og uden irriterende reklamer. Bare lige til at gå til. Men pas på – du bliver afhængig!

 

 

Historien skal være danskernes legeplads

Søren Hein Rasmussen er tidligere historielektor ved Aarhus Universitet, men har nu lagt universitetet bag sig til fordel for MegaNørd. Han er en central del af holdet bag Dyst! Søren Hein Rasmussen har forfattet en lang række af spørgsmålene i spillet. Flere hundrede danskere har testet spillet, og han kan se, at historien bliver tilgængelig på tværs af generationer i kraft af Dyst!

 

”Uanset om du synes, at konger, krige og katastrofer er sagen eller er nostalgisk omkring julekalenderen Absalons Hemmelighed, så har spillet noget til dig. Det gør historien til en lærerig legeplads, hvor vi møder hinanden i øjenhøjde, og hvor teenagedatteren også kan vinde over sin far, fordi hun får gavn af sin egen alder, sine styrker og interesser,” udtaler MegaNørds Søren Hein Rasmussen.

 

 

 

100 danmarkshistorier til danskerne

Dyst! udkom sammen med en af danmarkshistoriens største bogserier 100 danmarkshistorier. 100 bøger på 100 billedrige sider til 100 kroner stykket. Et bogkoncept, som i format og tankegang bygger videre på Aarhus Universitetsforlags nuværende store successerie Tænkepauser.
MegaNørd’en Søren Hein Rasmussen er også forfatter til en af seriens første tre udgivelser, Fri porno, og han sidder desuden med i styregruppen for 100 danmarkshistorier.

 

”Bøgerne giver ikke folk Danmarkshistorien med stort D. Den er der mange andre, der vil tage patent på. Projektet slipper 100 danmarkshistorier fri, som på en eller anden måde har fået stor betydning for vores liv i dag. Quizspillet Dyst! kan være en appetitvækker til at dykke ned i bøgernes overraskende fortællinger, men bøgerne giver omvendt også viden, man kan bruge i spillet. Det er med at komme i gang før naboen,” udtaler Søren Hein Rasmussen.

 

Hent spillet til telefon eller tablet her

www.spildyst.dk